Spoločnosť Boston Dynamics získala prvého zákazníka pre svojho robota Stretch.  Spoločnosť Boston Dynamics je v súčasnosti známa najmä výrobou štvornohých robotov a tancujúcich humanoidných robotov s dvoma nohami, ale okrem toho pracuje aj na komerčných aplikáciách. Spoločnosť Boston Dynamics poskytne počas nasledujúcich troch rokov flotilu robotov Stretch pre všetky logistické centrá prevádzkované spoločnosťou DHL v Severnej Amerike.

Čo sú autonómne mobilné roboty, ich typy a funkcie nájdete tu www.autonomousrobot.club

DHL Supply Chain poskytne 15 miliónov USD na projekt ďalšej automatizácie svojich skladov. 

Výrobca aj zákazník sa v posledných rokoch aktívne podieľali na testovaní a vývoji systému Stretch. Robot bude mať za úlohu vykonávať niekoľko úloh spojených s manipuláciou so škatuľami v skladoch DHL. Prvou úlohou bude vykládka nákladných vozidiel na vybraných miestach.

Táto dopravná a logistická spoločnosť sa zaviazala k neustálej inovácii a digitálnej transformácii s cieľom optimalizovať komplexný proces doručovania. Financovanie automatizácie skladu zohráva významnú úlohu pri zvyšovaní prevádzkovej efektívnosti a zlepšovaní služieb zákazníkom. Robot Stretch je schopný riešiť komplexné priemyselné výzvy prostredníctvom flexibilnej automatizácie, ktorú možno replikovať a rozšíriť nielen regionálne, ale aj celosvetovo.

Stretch je najnovší produkt spoločnosti Boston Dynamics, ktorý bol navrhnutý špeciálne na riešenie zložitých problémov v oblasti skladových priestorov. Ďalej automatizuje skladové operácie a zvyšuje bezpečnosť zamestnancov.

Tento robot je ďalšou generáciou ramena Handle, ktoré spoločnosť Boston Dynamics predstavila v roku 2017 a ktoré kombinuje kolesá a nohy. Stretch nemá nohy, ale má všesmerovú mobilnú základňu so štyrmi kolesami, špeciálne priemyselné rameno, ktoré zdvihne až 50 kg, vákuové chápadlo a mnoho ďalších funkcií.

Stretch funguje autonómne na 8-hodinovú batériu, ale k dispozícii bude aj 16-hodinová batéria a funkcia nepretržitého napájania zo siete. Stretch je vybavený funkciou Pick vision, ktorá poskytuje 2D a 3D videnie s vysokým rozlíšením a využíva algoritmy strojového učenia na robotické depaletizácie. 

Stretch vychádza z existujúcej robotickej technológie

Spoločnosť Boston Dynamics uviedla, že Stretch čerpá zo svojich rozsiahlych skúseností s vývojom robotov, ktoré pracujú na neštruktúrovaných alebo ťažko prístupných miestach, ako sú staveniská alebo sklady.

Jednou z hlavných zložiek úspechu je schopnosť Stretch manipulovať s krabicami rôznych veľkostí a tvarov.

Zavedenie prvej jednotky Stretch v skladových priestoroch spoločnosti DHL je naplánované na jar tohto roku a spoločnosť DHL plánuje postupne rozšíriť používanie robotov Boston Dynamics na riešenie nových výziev a zaviesť ich na viacerých miestach v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov.

Spoločnosť DHL uviedla, že táto investícia je súčasťou jej strategického zamerania na vývoj a rozširovanie špičkových technológií a inovatívnych riešení. To zahŕňa aj zrýchlenú digitalizáciu komplexných dodávateľských reťazcov. 

Uzavretie dohody symbolizuje prvé komerčné nadobudnutie robota. 

Stretch bude spočiatku zabezpečovať vykládku nákladných vozidiel v určitých skladoch a následne bude vykonávať komplexné úlohy na podporu ďalších pracovných postupov v skladoch spoločnosti.

Zavedenie sa očakáva postupne v priebehu niekoľkých nasledujúcich rokov, pričom prvé roboty by mali prísť na jar.

DHL spolupracuje aj s dodávateľmi mobilných robotov, ako je Locus Robotics Corp., a so špecialistami na vývoj autonómnych nákladných vozidiel.

 

 

 

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It