Chcete začať pracovať na zvýšení automatizácie svojej montážnej linky? Pravdepodobne už máte predstavu o tom, ako môže robot na upínanie skrutiek zvýšiť efektívnosť celej vašej montážnej linky.  Predtým, ako začnete robot používať, si však musíte uvedomiť niekoľko zásadných bodov.  Upevňovanie skrutiek je pomerne bežná úloha. Je to jedna z najbežnejších techník upevňovania pri montáži. Používanie aj malých odchýlok v procese skrutkovania môže výrazne ovplyvniť presnosť telesa.  Praktickým pomocníkom môže byť robotický skrutkovač. Môže zlepšiť kvalitu a konzistenciu upevňovacej úlohy.

Proces uťahovania skrutiek však môže byť náročný aj na automatizáciu. So správnym prístupom - a správnym robotickým riešením - je možné urobiť správne rozhodnutia pre váš jedinečný výrobný proces.

Ako si vybrať vhodný robotický spojovací materiál

Pravdepodobne si predstavujete robota vybaveného množstvom zariadení a snímačov. Viete si ho predstaviť, ako sa rýchlo pohybuje po svojich pracovných staniciach.

Hoci je možné automatizovať takmer každú úlohu upevňovania skrutiek, musíte sa riadiť praktickými úvahami.

6 aspektov, ktoré je potrebné poznať pred výberom robotického skrutkovača

1. Riešenia, ktoré sú si navzájom podobné, sa často veľmi líšia.

Na trhu sa môžete stretnúť hneď s niekoľkými riešeniami skrutkovačov. Dokonca aj zdanlivo rovnaké robotické systémy ponúkajú veľmi odlišné používateľské skúsenosti. Napriek ich zdanlivej vizuálnej podobnosti sú niektoré z nich oveľa používateľsky prívetivejšie ako iné.

2. Jedným z hlavných rozdielov medzi rôznymi riešeniami na montáž skrutiek je softvér. Ide o spôsob, akým možno robotovi dať pokyn na vykonanie konkrétnej skrutkovacej úlohy. Niektoré robotické riešenia skrutkovania používajú pomerne jednoduché programovacie rozhranie. Pochopiť ho možno až po tom, čo si robota sami vyskúšate alebo uvidíte, ako je naprogramovaný.

3. Kľúčom k úspechu je jednoduchosť.

Keď automatizujete skrutkovaciu úlohu pomocou robota, vždy ju vykonávajte jednoducho. Umožní vám to čo najrýchlejšie uviesť robota do prevádzky a znížiť pravdepodobnosť chýb.  Jednoduchosť pre robota nie je to isté ako jednoduchosť pre pracovníka.

4. Roboty môžu byť pomalšie. Ale to je v poriadku.

Niekedy si myslíme, že roboty sa pohybujú príliš rýchlo. Možno je to preto, že videá pôsobivých vysokorýchlostných robotických zberačov na YouTube sú nám známe. V skutočnosti sa však roboty pohybujú o niečo pomalšie ako ľudia.  Zvýšenie produktivity pochádza z toho, že ľudia sú rozptýlení od procesu uťahovania skrutiek a prepnú sa na inú prácu, nie preto, že robot je rýchlejší.

5. Hlavnými výhodami sú kvalita a dôslednosť.

Rýchlosť a zvýšená produktivita sú menej dôležité, ako si ľudia myslia. Bez ohľadu na to, ako rýchlo sa pohybuje, každý robot bude mať najväčší úžitok zo zvýšenej kvality a konzistencie.  S robotom sa aj pri 1 % zlyhaní zaskrutkovania (čo pri ručnom upevňovaní nie je zlé) môžu denne vyrobiť desaťtisíce nekvalitných výrobkov. Používanie robota toto číslo výrazne znižuje.

6. Vaša upevňovacia úloha musí byť vysoko nárazová.

Pri výbere automatickej úlohy upevňovania skrutiek sa snažte zabezpečiť, aby mala vysokú mieru spätného rázu. Jej automatizácia pomocou robota prinesie okamžité a zjavné výhody pre váš montážny proces.

Na záver je potrebné si uvedomiť, že montážny proces upevňovania skrutiek môže byť pri prvej automatizácii komplikovaný. Nemusíte to však robiť sami.

 

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It