Zmeňte svoju predstavu o tom, čoho sú roboty schopné. Spoločnosť Boston Dynamics vyrába pokročilé roboty s úžasným správaním: Hbitosť, talent, zručnosť a rýchlosť. Spoločnosť využíva ovládanie pomocou senzorov a výpočtov na uvoľnenie výkonu sofistikovaných zariadení. Jej prvotriedne inžinierske tímy pracujú od počiatočného konceptu až po prototyp, návrh, testovanie a montáž, testovanie v teréne a nákladovo efektívnu výrobu.

BOSTON DYNAMICS HANDLE

Handle je robot, ktorý spája terénne schopnosti nôh s účinnosťou kolies. Uplatňuje sa v ňom veľká časť bežnej dynamiky, vyvažovania a pohybového balenia robotov so štyrmi nohami a dvojnohými pásmi. S iba desiatimi ovládanými kĺbmi je však oveľa jednoduchší. Jeho kolesá pracujú rýchlo a ľahko na rovnom teréne a jeho nohy sa môžu pohybovať takmer kdekoľvek. Vďaka kombinácii kolies a nôh ponúka Handle to najlepšie z oboch svetov. Dokáže prenášať ťažký náklad, pričom zaberá minimum miesta a dokáže manévrovať v stiesnených priestoroch. Všetky spojenia zariadenia Handle sú koordinované tak, aby poskytovali vysoko výkonné mobilné balenie.

BOSTON DYNAMICS SPOTMINI

Pekné veci prichádzajú v malých baleniach. Hbitý robot, ktorý manipuluje s predmetmi, vylezie po rebríku a bude pracovať vo firmách, domoch aj vonku. SpotMini je kompletne elektrický a na jedno nabitie dokáže fungovať približne 90 min, nech už robí čokoľvek. SpotMini je najtichší robot zo všetkých. SpotMini zdedil všetku pohyblivosť svojho staršieho brata Spot, ale pridáva schopnosť zdvihnúť a premiestniť objekt pomocou ramena s 5 stupňami voľnosti a pokročilých senzorov. Viaceré snímače siahajú od stereokamier, hĺbkových kamier, IMU a snímačov polohy končatín/sily. 

BOSTON DYNAMICS ATLAS

Najdynamickejší humanoid na svete. Atlas využíva rovnováhu a schopnosti celého tela na dosiahnutie manipulácie s dvoma ramenami. Atlas je najnovší zo série pokročilých humanoidných robotov, ktoré spoločnosť vyvíja. Schopnosť Atlasu vykonávať rovnováhu počas úloh mu umožňuje pracovať s veľkým objemom a zároveň zaberať malú plochu. Zariadenie Atlas využíva technológiu 3D tlače na úsporu miesta a hmotnosti, čím vznikol malý robot plný odolnosti a hmotnosti a s rozšíreným pracovným rozsahom. Vďaka stereovideniu, diaľkomeru a ďalším senzorom dokáže Atlas kontrolovať objekty v prostredí a jazdiť po nerovnom teréne. Atlas si udržiava rovnováhu, keď je tlačený alebo tlačený, a dokáže sa postaviť, ak sa prevráti.

BOSTON DYNAMICS SPOT

Kopnite a pokračujte v kopaní. SPOT využíva poznatky zo systémov BigDog, Cheetah a LS3 a pretavuje ich do tichého štvornohého robota s výnimočnou schopnosťou chodiť a nadľudskou výdržou. Krmivo pre nové poňatie dynamického riadenia robota umožnilo dosiahnuť skutočnú autonómiu. Spot je poháňaný elektricky a hydraulicky. Vníma okolitý terén pomocou LIDAR-u a stereovízie v kombinácii s integrovanými senzormi na udržiavanie rovnováhy a prekonávanie nerovností.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It