Vývoj virtuálnych systémov s XRSpace. Inovatívne pomôcky

Inovatívne pomôcky pre systémy virtuálnej reality, ktoré sa budú používať v mobilných telefónoch, otvoria novú stránku vo vývoji virtuálnej reality.

Bolo oznámené, že prístroje spoločnosti Mova budú podporovať 5G internet. Vďaka nim bude možné prejsť na Manovu a vytvoriť novú platformu pre virtuálny svet, kde bude možné zjednotiť celé ľudstvo. Časové rámce, všetky hranice a bariéry medzi ľuďmi sa vymažú.

Cena náhlavnej súpravy XRSpace je 599 dolárov. Za takúto cenu dostanú používatelia veľké príležitosti, napríklad sa môžu pohybovať po Manovej v podobe avataru v plnej veľkosti, ktorý bude mať všetky vlastnosti používateľa. K dispozícii bude bezplatná komunikácia, spolupráca, zábava a rekreácia v rozsiahlosti virtuálnej reality.

Všetky miniaplikácie napájané batériou Mova sú napájané procesorom Qualcomm Snapdragon 845. Produkt je k dispozícii v dvoch farbách, bielej alebo oranžovej, a je zďaleka najmenší svojho druhu. Tento modul gadget obsahuje špeciálne vizuálne snímače, ktoré majú inovatívnu techniku ​​skenovania, vďaka čomu je možné všetko ovládať a pohybovať sa vo virtuálnom priestore pomocou pohybov ruky.

Podľa odborníkov a vývojárov spoločnosti sa práve vylepšené rozpoznávanie gest stalo jedným z najočakávanejších a najcennejších objavov systému.

XRSpace podporuje myšlienku bezdrôtových systémov Mova, ktoré nevyžadujú úpravy. O niečo neskôr však budú predstavené ovládače pre niektoré oblasti systému, napríklad pre hry.

Ďalšou z hlavných výhod programu Mova je schopnosť znovu vytvoriť požadovaný interiér skenovaním okolia.

Hlavným cieľom vývojárov je umožniť ľuďom na celom svete navzájom slobodne komunikovať pomocou inovácií 5G XR. Pomocou jednoduchého, ale pôsobivého funkčného vybavenia spoločnosť umožní používanie mobilných zariadení na komunikáciu na novej, inovatívnejšej a pohodlnejšej úrovni.

Technológia, ktorá nie je pre každého

Existujú špekulácie, že nie všetci ľudia si budú môcť kúpiť veľmi drahú technológiu Mova od XRSpace.

Odborníci z analytického centra Gartner tvrdia, že virtuálna realita nebude môcť vstúpiť medzi masy, pretože v súčasnosti nejde o nič populárne a rozšírené. Preto neočakávajú veľký humbuk okolo produktov XRSpace. Avšak v reakcii na tieto obvinenia vedci spotrebnej technológie z New Yorku tvrdia, že v modernom svete ľudia unavení zo sebaizolácie a karanténnych obmedzení hľadajú rôzne východiská zo situácie a skúšajú nové, predtým neznáme veci. Jediná vec, ktorá môže zastaviť používateľov, je cena.

Riskantný nápad

Dnes môže byť vývoj vysoko kvalitných a zároveň drahých produktov pre virtuálnu realitu dosť kontroverzným nápadom. Väčšina analytikov sa domnieva, že vývoj vylepšených pomôcok s vysokou cenovou politikou nie je veľmi dobrým rozhodnutím. To je vždy spojené s rizikami a možnými stratami; systém sa môže ukázať ako nevyžiadaný pre široké masy spotrebiteľov. U niektorých spoločností trvalo veľa rokov, kým sa ich produkt dostal na svetový trh a priblížil sa zákazníkom. XRSpace musí byť preto pripravený na to, že musia čeliť konkurencii vo vybranom výklenku. Niektorí vývojári náhlavných súprav pre virtuálnu realitu si už môžu dovoliť zvýšiť produkciu gadgetov, ktoré vyvinuli a ktoré mali medzi zákazníkmi.

Rozvoj mobilného myslenia 

Technológie 5G mohli mať pre systém Mova zmiešaný a zmiešaný úspech. Svet virtuálnej reality zavedením 5G určite získa veľa pozitív, pretože otvára nové príležitosti a zlepšuje kvalitu komunikácie pre spoluprácu.

Vedci nemôžu dospieť ku konečnému verdiktu a predpovedať, či bude 5G medzi spotrebiteľmi veľmi populárny a koľko ľudí bude čoskoro môcť túto technológiu používať. 5G koniec koncov svoj vývoj iba začína.

David McQueen, jeden z lídrov spoločnosti Strategy Analytics, je presvedčený, že vývojári pri vytváraní programu Mova zohľadnili jeho mobilitu. Skutočnosť, že existuje regulácia gestami, skutočne umožňuje opustiť kontrolórov. Analytik tiež tvrdí, že ho prekvapilo, že Mova pracuje s programom zameraným na zákazníka. Gadgety pre mobilnú virtuálnu realitu sú koniec koncov zamerané hlavne na firemné potreby a na ich zákazníkov.

VR sa často používa na ovládanie dronov alebo ako mobilné gadgety u mobilných operátorov. Pretože väčšina operátorov sa snaží držať krok s dobou a využívať technológie 5G na kvalitnú komunikáciu, ako aj na to, aby svojim zákazníkom umožnila ponoriť sa do virtuálneho sveta, stojí za to zvážiť spoluprácu s nimi.

Úspešnosť takejto spolupráce závisí od regiónu, v ktorom budú produkty predstavené. Napríklad v Čínskej ľudovej republike majú telekomunikační operátori dobre vyvinuté systémy spotrebiteľského obsahu, takže ideálne sú na ich zakorenenie samostatné prístroje so zabudovaným pripojením. Na rozdiel od krajín Ameriky a západnej Európy, kde bude takýto systém vnímaný ako kuriozita.

Stojí za zmienku, že cena náhlavnej súpravy podporujúcej technológiu 5G bude oveľa vyššia. Ale čoskoro budú s 5G fungovať úplne všetky technológie na vytváranie virtuálnej reality. Rýchly rozvoj virtuálnej, ako aj rozšírenej reality, dosiahne novú úroveň a vytvorí skutočný úspech vo svete technológií. Ľudia budú môcť získať oveľa viac príležitostí ako teraz.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It