V poslednej dobe existuje veľa štúdií rôznych spoločností a vzdelávacích inštitúcií, ktoré z nejakého dôvodu nemohli zahájiť online pracovný proces. Podarilo sa mi zistiť hlavný dôvod tohto zvratu udalostí. Vo väčšine prípadov boli tieto problémy pripojené k sieti. Vyvinutý komunikačný systém nebol pripravený na aktívny príliv používateľov, ľudia začali využívať väčšiu prevádzku, čím podkopávali samotný systém. Komunikácia medzi úradmi, školami a domácnosťami sa stávala veľmi pomalá a kvalita videohovorov bola veľmi zlá. Pretože inštalované káble neboli navrhnuté na takúto intenzívnu činnosť súčasne tisíckami používateľov, nemohli vydržať záťaž.

Stále často používané programy VPN situáciu nijako nezlepšujú, ale naopak zaberajú príliš veľa dostupnej šírky pásma. Jediným skutočným riešením môže byť systém 5G, ktorý sa stal veľmi populárnym počas vývoja koronavírusu. Niektorí ľudia sa obávajú škodlivých účinkov tejto inovatívnej technológie. V tomto článku teda navrhujem, aby sme s vami prediskutovali všetky funkcie 5G. Taktiež sa pozrieme na jeden z najlepších telefónov, ktorý nám moderný trh ponúka - One Plus Pro.

Neboli sme pripravení na prácu z domu

Keďže som už mal skúsenosť s prácou z domu, môžete tušiť, že môj život počas pandémie sa veľmi nezmenil, až na to, že som bol obmedzený v pohybe. V čase všetkých udalostí roku 2020 som žil v krásnom slnečnom letovisku, v ktorom väčšinu obyvateľstva tvoria ľudia staršej vekovej skupiny, čo mojej adaptácii dodáva ďalšie plus. Ale neočakávane sa čoraz viac ľudí vracalo do svojho rodného mesta, prepravovalo sem svoje deti počas pandémie, takže preťaženie sietí bolo čoraz väčšie. Internet sa stal veľmi pomalým a nespoľahlivým.

Posledné kvapky mojej trpezlivosti boli neustále pády a pády siete, zrútenie sťahovania a prerušenie dôležitej konferencie Zoom pre mňa. Uvedomil som si, že internet nie je taký spoľahlivý a že si nemôžem byť istý spoľahlivosťou siete. Dosť často som pri cestách do rôznych miest a krajín používal 4G WiFi hotspot. Ale, bohužiaľ, aj ona ma sklamala. Nielen, že pokrytie 4G je slabé a nie je dostupné všade, ale zariadenie dokázalo pracovať iba s jedným počítačom. Napríklad sme s manželkou nemohli súčasne používať programy, ktoré sme v sieti potrebovali. Hneď ako sme sa dostali do práce, bola kvalita siete jednoducho strašná. A ak skôr také ťažkosti pri používaní internetu nesľubovali nič zlé (okrem toho, že by vám mohol uniknúť nejaký zaujímavý stream), teraz je v stávke vaša reputácia. Ak nebudete môcť rýchlo zareagovať na elektronický list od šéfa alebo problémy s pripojením na videokonferenciu, môže to prejaviť vašu neschopnosť a podkopať váš obraz.

Ako sa stalo s riaditeľom jednej organizácie, ktorý mal problémy s prístupom a kvalitou komunikácie. Tento okamih vyvolal u kolegov výsmech, hoci všetci pochopili, že to nie je jeho chyba. Ak potrebujete byť počas celého videohovoru stredobodom pozornosti, musíte mať dostatočne dobrý signál, aby ste ľudí nesklamali a neurobili chybu. Dôvodom tohto zlého pripojenia je použitie zastaranej infraštruktúry. Aj keď sa nám podarilo zbaviť sa väčšiny zastaraných telefónov a prenosových vedení, káble, ktoré ich nahradili, sa ukázali ako úplne nestabilné voči zmenám poveternostných podmienok. Pandémia tento problém prehlbuje. Všetci sme si uvedomili, že zlyhania siete ovplyvňujú kvalitu práce a učenia sa. Čo je však najhoršie, ovplyvnilo to ľudí používajúcich telemedicínu. 

Niekedy nemôžu kontaktovať lekára včas a chrániť svoje zdravie. Koniec koncov, všetky zariadenia, ktoré majú na tieto účely, vyžadujú sieťové pripojenie. A aj keď majú používatelia sieť 4G, je pravdepodobné, že v dôsledku veľkého počtu súbežných používateľov môže dôjsť k preťaženiu siete, čo bude brániť komunikácii v dôsledku preťaženia dostupnej šírky pásma. Nie každý starší hardvér navyše môže podporovať 4G. Rastúci dopyt po novom zariadení môže viesť v niektorých regiónoch k jeho nedostatku. Ešte viac sa objavili problémy v oblasti bezpečnosti a ochrany údajov telemedicíny. Informácie o hackovaní môžu mať pre používateľov nenapraviteľné následky. Všeobecne platí, že nielen sledovanie videí, hranie online hier a práca na diaľku z domu priamo závisí od kvality siete, do tohto zoznamu je teraz pridané aj vaše zdravie.

Situáciu pomôže vyriešiť technológia 5G

Dôsledne vyvinuté technológie 5G, na ktorých pracovali najlepší odborníci z celej planéty, môžu byť riešením všetkých problémov spojených s kvalitou siete. Hlavnou vlastnosťou tohto systému je veľká šírka pásma. Úplne iný systém spracovania umožňuje vynikajúcu prácu na okraji siete, ktorá bola predtým nedosiahnuteľná. Pretože čoskoro budeme všetci závislí od práce 5G, kvalita jej práce je veľmi dôležitá a je na prvom mieste. Sieť tiež využíva technológiu „milimetrových vĺn“, ktorá môže pomôcť zlepšiť prenos signálu vo vnútri budov a cez prekážky. Zariadenie, ktoré bude podporovať 5G, s frekvenciou milimetrových vĺn, bude mať lepšiu výkonnosť ako 4G. Zlepšený výkon môže pri kamerovom sledovaní pomôcť, keď je potrebné skontrolovať bezpečnosť detí alebo pacientov.

Na zabezpečenie spoľahlivého vysokorýchlostného prístupu na internet je možné ho ľahko, lacno a rýchlo sprístupniť každému. 5G modem teda čoskoro dorazí do priemyslu. Aby ste pripojili svoj domov, nemusíte ťahať za káble alebo vlákna. Všetko, čo musíte urobiť, je zapojiť 5G modem a budete mať spoľahlivé, rýchle a bezpečné pripojenie.

Záver

Položenie káblov je obzvlášť ťažké počas epidémií a globálne technológie 5G stále nie sú také rýchle a bezpečné, ako by sme potrebovali. Vďaka rýchlemu nasadeniu 5G za pár mesiacov by sme sa boli schopní pripraviť na pandémiu. V súčasnosti sa aktívne rozvíja vo všetkých oblastiach. Náš život, vzdelanie, práca a zdravie budú čoskoro závisieť od 5G.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It