Najmodernejšie 3D kamery spoločnosti Omron, rovnako ako technológie strojového videnia založené na umelej inteligencii, sú špeciálne navrhnuté pre superpresný výber objektov na základe tvaru, tvaru, hmotnosti a veľkosti. Najnovší robotický veľtrh spoločnosti Omron Automation predstavoval inovatívne technológie založené na umelej inteligencii. Na jednej z prezentácií spoločnosti je možné vidieť spojenie inovatívnej technológie 3D videnia FH a kolaboratívneho robota TM. Spoločnosť tiež predstavila projekt na integráciu systémov riadenia pohybu a delta robotov.

Spoločnosť Omron vytvorila 3D kameru série FH, ktorá dokáže riadiť proces zberu odpadu. Je to prvá skúsenosť spoločnosti s využívaním 3-D technológií. Hlavný inžinier korporácie tvrdí, že vývoj tohto systému bol dosť problematický z dôvodu rozmanitosti zbieraných predmetov. Všetky sa líšia svojím vzhľadom, čo komplikuje proces rozpoznávania v troch dimenziách. Vďaka vylepšenej 3D kamere bolo možné rozpoznať umiestnenie objektov v jednej alebo druhej časti palety a súčasne poslať ich nález na automatizované zariadenie. Systém cobot je schopný produkovať dostatočne hlboké štúdie a výpočty, ktoré sú jednoducho potrebné na zlepšenie pracovného toku, konkrétne na zlepšenie kvality zhromažďovania predmetov.

 Okrem demonštrovaného spôsobu používania systému možno fotoaparát použiť aj s inými zariadeniami. Vývojár tvrdí, že na pohyblivého robota Omron je možné integrovať automatizovanú technológiu a 3D kameru. To môže byť užitočné pri zbieraní predmetov nachádzajúcich sa na rovnakej linke z dvoch alebo viacerých miestností, ako aj pri ich ďalšom umiestnení po obvode.

 Samotná vyvinutá tichá technológia FH Vision je najmenším 3D indikátorom (100 x 100 x 50 mm) v systéme FH. Vďaka svojej miniatúrnej veľkosti a hmotnosti 500 gramov sa ľahko hodí na Omron FH Vision System je malý a FH 3D snímač s rozmermi 100x100x50 mm a hmotnosťou približne 0,5 kg, ktorý umožňuje jeho namontovanie na konštrukciu robota. Môže pracovať s aplikáciami založenými na 2D a rýchlosť rozpoznávania 3D objektov je len pol sekundy.

 Okrem toho spoločnosť Omron zdôraznila začlenenie AI do technológie videnia FH, ktorá je navrhnutá na poskytovanie kvalitných riešení problémov. Aby to bolo možné, museli inžinieri skombinovať pohybové koordinačné systémy a HMI, ako aj delta roboty. Vývojár automatizovaných zariadení, spoločnosť Omron Automation, poukázala na to, že vďaka zabudovanému AIS vo vízii spoločnosti FH bolo možné rozpoznať nepresnosti a chyby. AI Fine Matching spolu s Damage Investigation System môžu zvýšiť rýchlosť a efektivitu koordinácie na plynulých produkčných pruhoch. Ormerod navyše vyjadril názor, že kontrolór spoločnosti využívajúci AIS je schopný rozpoznať poruchy a poruchy zariadení. Toto bolo možné vďaka analýze informácií a jemností práce online v reálnom čase.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It