Ak ste našetrili dosť peňazí a stali ste sa hrdým majiteľom LFP, musíte sa naučiť, ako produkt používať. Mali by ste zistiť, ako správne využívať akumulátor, správne ho používať a tiež ako zabezpečiť, aby vám produkt vydržal čo najdlhšie. Povieme vám, čo robiť s týmto zariadením.

Neustály skok v cenách lítium-iónových akumulátorov prekvapuje jeho volatilitou. Ceny batérií môžu byť neúmerne vysoké alebo celkom rozumné.

Napriek tomu sa predaj zariadenia iba zvyšuje. Ľudia používajú tieto batérie v automobile, vonku a v súkromných domoch. A niektoré už začínajú stacionárne autonómne systémy využívať naplno.

Teraz zvážime vlastnosti jedného z poddruhov tohto druhu akumulátora.

Tento produkt nie je celkom podobný obvyklému počítaču alebo iným známym typom. Hlavným rysom je dobrá produktivita, vytrvalosť a prevádzková spoľahlivosť. Aj keď je percento prehriatia a požiaru v akumulátore minimálne, pri nesprávnom použití alebo znečistení môže dôjsť k jeho poškodeniu a poškodeniu. Nesprávne použitie môže mať škodlivé účinky. Ale v skutočnosti si vďaka vylepšenému systému a obrovskému prísunu energie dokáže akumulátor udržať náboj pomerne dlho.

LiFePO4 je odolný voči vysokej teplote. Je ideálny na použitie v aplikáciách s dlhým a hlbokým cyklom.

Akumulátor je vybavený špeciálnym riadiacim systémom, ktorý chráni výrobok pred rozbitím pri prehriatí. Systém môže automaticky vypnúť akumulátor, aby sa zabránilo požiaru.

Systém tiež sleduje obmedzenie zaťaženia. Po úplnom nabití zariadenie vyrovná nabíjanie vo všetkých bunkách. Ak si musíte byť vždy istí, koľko energie v prístroji máte, zakúpte si batérie s riadiacim systémom. Umožní vám kontrolovať všetky procesy a vyhnúť sa nepríjemným prekvapeniam.

Veríme, že tieto informácie vám pomôžu lepšie pochopiť, ako akumulátor funguje. Všetky informácie boli starostlivo vybrané zo spoľahlivých zdrojov a analyzované nami. Pri čítaní informácií o týchto batériách na internete sa uistite, že sú pravdivé a potvrdené samotnými výrobcami.

Prečo by ste si ju teda mali zvoliť?

Vo vyššie uvedených informáciách nájdete komplexné informácie o olovených akumulátoroch. Od pokročilejších modelov sa výrazne líšia. Ich slabou stránkou sú zvláštnosti chemického zloženia, ktoré je dlhodobo čiastočne nabité. Túto batériu je možné po niekoľkých mesiacoch používania vybrať a zistiť, že je čiastočne nabitá. Použitím LiFePO4 na jeho extrakciu získate dokonalú integritu a nabitie.

Taktiež zvyčajne prijíma energiu po častiach, nejde z jedného extrému do druhého, z plného nabitia na nulu. Odborníci preto odporúčajú batériu nabiť a nepretrhnúť jej úplné tlmenie, takže vydrží oveľa dlhšie.

Akumulátory LiFePO4 sú dokonalým produktom, vďaka ktorému budú používatelia bez starostí. Pri správnom používaní si môžete byť istí spoľahlivosťou a trvanlivosťou zariadenia. Systém sa zaoberá všetkými potrebnými výpočtami a kontrolami, čo šetrí používateľov pred zbytočnými problémami so službou.

Ale skutočne najväčšou výhodou tohto zariadenia je retenčný čas. Napríklad Battle Born bude schopný pracovať nepretržite 3000 cyklov pri plnom zaťažení 100%. Akumulátor vám vydrží mnoho rokov. Tento akumulátor zvyšuje počet cyklov trikrát.

Akumulátory majú tiež malú hmotnosť, ale dlhú dobu nabíjania. Poskytuje najrýchlejšie nabíjanie a najnižšie vybitie - iba 3% mesačne. Vďaka hermeticky uzavretej škrupine sa zbaví dymu a ďalších nepríjemných pracovných výsledkov.

Porovnanie dvoch typov akumulátorov

Môžete sa rozhodnúť pre kvalitný olovený akumulátor, ktorý má perfektné nabitie hlbokým cyklom a jeho cena je 423 dolárov. Konvenčný produkt je dimenzovaný na 1 900 cyklov pri 50% vybití, zatiaľ čo Battle Born je schopný až 6 000 cyklov pri úplne rovnakom vybití. Preto lítium-iónový produkt vydrží oveľa dlhšie. Životnosť akumulátora vám vráti zhruba 0,64 USD, čo je dvojnásobok nákladov na lítium-iónové akumulátory. Ale okrem toho stojí za zmienku, že v reálnom živote je nepravdepodobné, že by sa používatelia mohli plne spoľahnúť na olovené batérie, pretože majú tendenciu prestať pracovať oveľa skôr, ako je uvedené obdobie. Sú dosť náchylní na najmenší problém alebo poruchu, ako aj na zvláštnosti technológie. Aby batérie vydržali čo najdlhšie, budete musieť sledovať ich nabitie a celkový stav.

Pri použití akumulátora LiFePO4 sa nemusíte toľko trápiť. Zabudnete na používanie tejto batérie a užijete si len vysokokvalitný chod systémov.

Vlastnosti a formy bánk

Už sme spomenuli, že lítium-iónové bloky majú 100% využiteľnú kapacitu, zatiaľ čo olovo-kyselinové bloky majú 80% využiteľnú kapacitu. To všetko znamená, že je možné inštalovať tenší akumulátor LiFePO4 ako iný pri zachovaní všetkých pozícií a produktivity.

Je potrebné pripomenúť, že životnosť batérie olovených akumulátorov sa dá predĺžiť, iba ak sú dimenzované na pravidelné vybíjanie viac ako 50%. Skutočnosť sa stala pomocou technológií používaných v LFP.

Výkon a produktivita vo všetkých oblastiach pre olovené batérie sú ďaleko za LFP. Aký je ukazovateľ naplnenia nádrže po určitej úrovni vybitia? Teraz to vyžaduje oveľa menšiu spotrebu energie. Batéria sa v krátkom čase vráti na úplné nabitie, čo uľahčuje malá veľkosť zariadenia.

Všetky výhody umožňuje ľahká inštalácia menších LFP bez straty účinnosti. To platí najmä v oblačnej zime.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It