Kvôli následkom COVID-19 nastal problém s logistickou konštrukciou schém dodávania potravín. Z tohto dôvodu utrpel aj technologický vývoj, na ktorý sú mnohí predajcovia zvyknutí, čo by mohlo spôsobiť ešte väčšie problémy.

Svetovo uznávaná agro korporácia AppHarvest sa chystá kúpiť inovatívne roboty RootAI, ktoré sú určené na prácu v agro sektore. To je to, čo podľa názoru vyšších manažérov pomôže nastoliť proces prepravy produktov po celej krajine alebo dokonca po celom svete. Vďaka inovatívnym metódam poľnohospodárstva, ako aj zavedeniu umelej inteligencie sa dá situácia v zásobovaní ľahko upraviť.

Poľnohospodárstvo brzdia extrémne poveternostné podmienky, suchá, požiare a útoky zvierat, čo spôsobuje, že náš potravinový systém je nespoľahlivý. Vývojár systému tvrdí, že miestne poľnohospodárstvo rieši mnohé z týchto problémov a že zhromaždené údaje nám môžu poskytnúť ďalšie informácie, ktoré nám pomôžu predvídať a sledovať kvalitu úrody a produkčné množstvá.

 Vlani na jeseň spoločnosť zasadila na svoje 2,76 milióna štvorcových stôp v Kentucky a na konci zimnej sezóny zverejnila správu, ktorá naznačuje, že firma dodala 1 milión libier organických steakových paradajok. Riaditeľ spoločnosti Root AI bude menovaný za technického riaditeľa spoločnosti AppHarvest a bude s ohľadom na vlastnosti poľnohospodárskej spoločnosti pokračovať v produkcii špeciálnych agro-robotov s AI.

 Najzákladnejším a rozhodujúcim momentom v poľnohospodárstve je stopercentne presná predpoveď úrovne úspešnosti budúcej úrody. Od toho sa odrazia všetky ďalšie činnosti, vykoná sa dôležité plánovanie, obstarávanie a vytyčujú sa ďalšie logistické smery. To je základ pre úspešný obchod s čerstvým ovocím a zeleninou. Aj najmenšia chyba vo výpočte spôsobí veľa opráv a úprav na zníženie strát. Je to AI, ktorá je schopná vyriešiť tento problém.

 Špeciálne lasery a kamery zabudované do automatizovaného robotického kombajnu sa používajú na vyplnenie špeciálnej karty, ktorá pomáha robotovi navigovať na pracovisku. Zjednodušuje to tiež postup stanovenia stupňa dozrievania paradajok, aby sa presne určilo, či už je potrebné ich zozbierať, alebo aby sa umožnilo ich ešte dozretie. Takéto skenovanie výrazne zjednodušuje proces zberu a je najproduktívnejšie a šetrí čas. Automatizovaný stroj koniec koncov dokáže nájsť najúspešnejšie dráhy pohybu, ktoré uchopením rukoväti zjednodušia proces zberu.

 Už minulé leto robot na zber Panny ukázal všetky svoje schopnosti a mimoriadnu šikovnosť pri zbere uhoriek a jahôd.

 Nakoniec, aj ten najmenší a na prvý pohľad nepodstatný produkt je výsledkom namáhavého procesu pestovania, starostlivosti a zberu plodín. Vylepšený a dokonale presný archív údajov pre každý produkt môže výrazne zlepšiť výkon robotiky a zvýšiť výťažnosť. S takýmito údajmi je koniec koncov ľahké vytvoriť úspešné a spoľahlivé potravinové systémy, ktoré vynakladajú oveľa menej zdrojov a poskytujú viac výhod.

 Agrokomplex Morehead bude podľa manažérov spoločnosti schopný dosiahnuť hranicu 45 miliónov libier v produkcii paradajok za rok. Spoločnosť naplánovala a jednoznačne sa zamerala na rozvoj môjho podnikania v Kentucky a strednej Appalachii. V roku 2025 sa plánuje otvorenie 12 fariem.

 Vďaka spoločnej práci s AppHarvest môže komplex ľahko dosiahnuť také výsledky. Cieľom spoločnosti je nepretržitá, bezpečná a dobre naplánovaná preprava ekologických výrobkov ľuďom po celej krajine. AppHarvest bude schopný zvládnuť túto úlohu a dosiahnuť úspech v tejto oblasti.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It