Drony môžu byť skutočnými pomocníkmi pri predpovedaní búrok a hurikánov. Budú to najpresnejšie ukazovatele, ktoré budú schopné prenášať všetky informácie priamo zo scény.

Najskorší čas pre vedcov NOAA na použitie lietajúcich strojov je marec tohto roku po hroznom tornáde na juhovýchode. Dron priamo z oblohy demonštroval všetky postihnuté oblasti a stupeň zničenia búrkou a tieto miesta aj vyfotografoval.

Všetky tieto zachytené zábery výrazne urýchlili proces rekonštrukcie a obnovy, pretože vedci videli aj najneprístupnejšie miesta zničenia. Lietadlá sú navyše schopné varovať pred hroziacou prírodnou katastrofou, ako to bolo v prípade tornáda, ktoré sa rútilo 80 míľ od mesta vo vzdialenej oblasti, kde neexistovali vhodné cesty a sledovacie body. Pomáha to rýchlejšie reagovať a zabrániť poškodeniu.

V budúcnosti sa plánuje aktívne zavádzanie dronov do vedeckého výskumu o výskyte tornád s cieľom študovať ich povahu a naučiť sa, ako získať 100% správne predpovede.

Po zvýšení tornád v jednej oblasti v Alabame spolupracovali vedci NSSL s výskumníkmi CIMMS na univerzite v Oklahome na vývoji niekoľkých špeciálnych dronov.

Začalo sa testovanie dronov a kvadrokoptér Quantum Trinity F90 + a Skydio2 určených na výskum prírodných katastrof. NOAA uvádza, že vyšli dosť unáhlene, takže sa teraz nebudú zaoberať vývojom nových, ale zamerajú sa na výskum a testovanie existujúcich.

Leteckí asistenti sú vybavení ultrakvalitnými kamerami, ktoré dokážu detailne prenášať všetky najdôležitejšie informácie. Ich snímače rozpoznávajú aj to, čo nie je vždy pre ľudí viditeľné.

Špeciálne kamery s dronmi sú vybavené niekoľkými ďalšími pruhmi, ktoré pomáhajú lepšie zhromažďovať všetky údaje a nájsť aj minimálne škody.

Drony naznačujú poškodenie vegetácie, ako aj rozsah a intenzitu hurikánu.

To pomôže zlepšiť štúdium podstaty a sily kataklizmy.

Pretože pomerne často, vedci znižujú silu hurikánov a podceňujú škody, ktoré spôsobujú, čo rozmazáva obraz ako celok. Lietadlá budú schopné tento problém vyriešiť a preukázať skutočné poškodenie zelenej zóny a dedín.

To všetko môže pomôcť vylepšiť systém výpočtu očakávania sily tornáda a jeho skutočného vplyvu na terén. Vidíte tiež rozdiel medzi tým, čo ukazuje konvenčný radar, a skutočnou tvárou hurikánu.

Vedenie spoločnosti ubezpečuje, že má 2 drony so systémom DJI, ktoré ešte neprešli fázou testovania, pretože na to zatiaľ nedostali súhlas príslušných orgánov.

Všetci prognostici NOAA vyjadrujú veľkú spokojnosť s výkonom lietajúcich robotov. Koniec koncov, výrazne zlepšujú výkon, dajú sa použiť na miestach neprístupných pre človeka a v lesných oblastiach. Podrobná fotografia po minulom tornáde ukáže všetko, čo musia vedci vidieť. Vďaka týmto snímkam budú meteorologické služby schopné poskytovať podrobnejšie správy o škodách spôsobených vládnym agentúram. Drony môžu výrazne zlepšiť fungovanie korporácií.

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It