Nový model telefónu, ktorý bude fungovať na solárnu energiu, bude integrovaný so satelitnými systémami Starlink a bude fungovať aj na Marse, tvrdia zdroje. Tesla, jeden z najväčších výrobcov elektrických vozidiel na svete, údajne vyvíja futuristický smartfón, ktorý by sa mohol volať Model Pi. Napriek týmto fámam zachováva texaská spoločnosť v súvislosti s navrhovaným zariadením úplnú dôvernosť. Korporácia zatiaľ nepotvrdila svoje výrobné plány a informácie o vývoji produktu drží v tajnosti.

Poprední odborníci z odvetvia však predpokladajú, že Tesla vydá svoj prvý telefón koncom roka 2023 alebo začiatkom roka 2024.

Takže, čo je zatiaľ známe o smartfóne Tesla.

Podpora Starlink. Smartfón Model Pi má mať zabudovanú funkciu na zabezpečenie prístupu k službe Starlink, vďaka ktorej môžu účastníci využívať internet bez závislosti od pozemných telekomunikačných sietí.  Starlink poskytuje vysokorýchlostný širokopásmový prístup k internetu s nízkou latenciou na rôznych trhoch. Pomocou satelitov na nízkych obežných dráhach poskytuje videohovory, online hry a streamovanie. Spoločnosť tvrdí, že je ideálny pre regióny, kde je pripojenie nespoľahlivé alebo neexistuje vôbec.

Lepšia kompatibilita s elektromobilmi

Odborníci z odvetvia tvrdia, že nový telefón bude lepšie integrovaný s elektromobilmi Tesla a poskytne im ďalšie možnosti ovládania stlačením tlačidla. Používatelia budú môcť prostredníctvom telefónu ovládať aj rôzne funkcie vozidla, napríklad zamykanie, odomykanie, teplotu, multimédiá a ďalšie funkcie.

Funkcia Neuralink

Nový telefón Tesla by mohol mať aj podporu technológie Neuralink, ktorá umožňuje používateľovi mentálne ovládať zariadenia. Musk v roku 2016 spoluzaložil spoločnosť Neuralink Corporation, ktorá vyvíja implantovateľné čipy pre ľudský mozog. Po úspešnej implantácii čipov budú môcť stroje transformovať ľudské myšlienky na činy. 

Vďaka tejto technológii budú môcť ľudia, ktorí nemôžu plne ovládať svoje ruky, používať smartfóny oveľa rýchlejšie ako tí, ktorí používajú prsty, tvrdí spoločnosť. 

Nabíjanie pomocou solárnych panelov

Očakáva sa, že spoločnosť Tesla, ktorá vyrába aj solárne panely, poskytne nové telefóny s funkciou solárneho nabíjania. Tento vývoj by mohol zohrať kľúčovú úlohu v odvetví smartfónov, ktoré sa snaží prilákať nových používateľov kvôli nedostatku inovácií a inovácií. Spoločnosť tiež uvádza na trh Powerwall, záložný domáci batériový systém. Používatelia ho môžu použiť na uskladnenie solárnej energie pre prípad núdze, napríklad pri výpadku prúdu v noci.

Červený svet

Množstvo správ naznačuje, že nový telefón pána Muska bude fungovať na Marse vďaka využitiu komunikácie Starlink. Na tlačovej konferencii koncom roka 2016 Musk uviedol, že nezávislej miliónovej civilizácii by trvalo 40 až 100 rokov, kým by sa usadila na Marse.

Samozrejme, že títo ľudia budú musieť mať možnosť používať internet.

 

FacebookMySpace TwitterDiggDeliciousStumbleuponGoogle BookmarksRedditNewsvineLinkedinRSS FeedPinterest
Pin It